093: Sea Games: Indon yang hina tahap sampah

Posted by Hakimi Zakaria on 11/20/11

Nampak sangat orang Indon memang hina gila. Main lari-lari leh dapat emas. Ni game Pencak Silat akhir Sukan Sea tapi main macam gampang. Setakat lari pastu sembunyi belakang ref lu takyah bersilat la. Malu kat pesilat lain, malu kat sukan yang dinamakan silat sendiri. Ini la dia Indon. Nak menang dengan apa cara sekalipun. Nasib kat tempat lu orang je. kalo kat Thai ke Vietnam ke silap-silap tinggal badan je bawak balik kampung lu.

Ni la satu-satu negara dalam Asia Tenggara yang tak layak jadi penganjur apa-apa sukan sekalipun. Dari penganjur sampai ke atlit, semua sampah!

Cis! Pagi-pagi wat entry bengang lak. Makan nasik lemak dulu.. Hehe!



092: Sedap suara Pak Aziz Sattar

Posted by Hakimi Zakaria on 11/18/11

Kawan: Awek gua suka sangat dengar lagu 'Lelaki Seperti Aku'..
Aku : Stended la pompuan.. Takkan nak jeles kot..
Kawan: Hehe.. Takdela.. Gua cuma nak puji je Pak Aziz..
Aku : Pak Aziz?
Kawan: Ye la, Pak Aziz Sattar.. Walaupun dah veteran, suara dia macam orang muda.. Respek ah~
Aku : Kahkahkahkahkahkahkah!!
Kawan: Lu pehal gelak-gelak lak? Gila ke apa?
Aku : Takde apa.. Teringat lawak-lawak Pak Aziz je..
Kawan: Ooo..
"Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kamu cantik
Ku percaya kau baik
Ku yakin pasti ada
Lelaki yang tertarik
Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan.." - Pak Aziz

"Gua macam penah dengar la lagu tu.." Alif Satar

091: Foto: Seni Khat Menggunakan Light Painting

Posted by Hakimi Zakaria on 11/17/11

Kaalam, seorang artis dari Perancis menggunakan seni khat untuk light painting yang dihasilkan beliau. Sangat cantik. Beliau mengambil masa kira-kira 10 minit untuk menghasilkan satu karya. Sapa ada DSLR? Tak reti-reti lagi nak belajar? Lagi gambar sila ke link Flickr ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...